Cum putem avea grijă de bateria telefonului

baterie-1

Am observat că bateriile externe sunt din ce în ce mai frecvent utilizate de posesorii de smartphonuri. Personal le văd utilitatea însă consider că sunt incomode și e mult mai pragmatic să avem grijă de bateria propriului telefon pentru ca viață acesteia să fie cât mai îndelungată și să nu mai fim nevoiți să apelăm la astfel de metode.

Evident, unii suntem dependenți de aceste dispozitive mobile și e practic imposibil să mai avem grijă de baterie. Folosirea rețelelor de socializare ne poate ocupa chiar și peste patru ore din zi, ceea ce nu este deloc un lucru benefic pentru baterie.

Suprasolicitarea bateriei nu este singura cauză principală a scurtării vieții bateriei. Cele mai multe smartphonuri se încing atunci când le folosim mai mult de oră. Expunerea bateriei la temperaturi înalte nu e indicată. E chiar de evitat ca această să fie expusă la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius.

Așadar, cea mai importantă regulă pentru a ne proteja bateria este să o ferim de temperaturi înalte dar și de unele joase. Temperatura ideală ar fi între 15 și 25 de grade, poate chiar 30 de grade. Nici ținerea telefonului în soarele puternic nu e indicată.

Pentru a proteja cât mai mult bateria trebuie să avem cicluri regulate de încărcare și descărcare a acesteia. Adică aceasta trebuie ținută încărcată cam același interval de timp. Pentru smartphonurile perfomante acest lucru e mai greu însă e ideal să încercăm să ținem telefonul încărcat cel puțin 48 de ore.

Putem face asta evitând să ținem activat bluetooth-ul sau wifi-ul atunci când nu avem nevoie de ele. De asemenea, trebuie reglată lumina ecranului. Aceasta trebuie să fie cât mai joasă. Trebuie să ne dezactivăm și localizarea în spațiu care ne consumă suplimentar bateria.

În principiu, celelalte lucruri care ne consumă bateria sunt ușor de anticipat. Acestea sunt fotografiatul, ascultatul muzicii, vizionarea filmelor etc. Ele nu trebuiesc evitate de tot însă nu trebuie nici să abuzăm de ele.